- Novinky 2016 -





28.12.2016 - Menší sraz Aussielandu

Poslední dobou jsme byli více aktivní na fb skupině Aussielandu než tady na webovkách a tak to hned napravím s aktualní zprávou. :)
Dnes jsme si udělali sraz s lidmi co mají od nás štěňátka a spojili jsme to s procházkou na Visalaje.
Všichni jsme si to parádně užili a doufám, že brzo sraz zopakujeme ve větším počtu. :)


Enny, Arlete, Aurora a Aria


australský ovčák



1.12.2016 - Fotky od kamarádky

Kamarádka, která mi fotila štěňátka mi během roku fotila i naše trio. Na úkázku jsem dala pár fotek do alba na které se můžete podívat níže. :)


australský ovčák



27.11.2016 - Zkoušky

Za chvíli tady máme prosinec a naše zkouškové období bude končit. :)
Zatím se nám velice dařilo a tak se mohu pochlubit součtem těchto zkoušek:

Alma z Ranče pod Jeřábem - ZZO, ZZO1, ZOP, BH, CT

Limited Edition Carcassonne Tolugo - ZZO, BH, CT

Artie Black Beauty Berlinetta - ZZO, ZZO1, ZOP, BH, CT

Bodově jsme všude všechny převálcovali a Atie byl vždy NEJLEPŠÍ!!! Samozřejmě velké dík patří i týmu ZKO Krnov - Hlubčická, kde máme možnost trénovat se skvělou partou lidiček.
Necvičíme jen na "domácí půdě", ale snažíme se, aby byli zvyklí i na jiné prostředí. Toto se velice vyplatilo a výsledky jsou vidět i na závodech, kde se nám také daří. :)

Úspěšní účastníci zkoušek ( 9 lidí, 10 psů), s panem rozhodčím Jiřím Vychodilem a vedoucí zkoušek Lenkou Svobodovou.


australský ovčák



11.11.2016 - Nový sport

Už na jaře jsem uvažovala, že bychom začali s canicrossem. Nakoupila jsem si sedák, postroje a vodítka s amortizérem a teď na podzim jsme začali trénovat. Jenže jsem se přecenila :D
Zatímco naše ausíky to neuvěřitelně baví, tak já po 5km umírám, takže jsem musela zvolit jinou alternativu a tou je koloběžka.
Dlouho jsem zvažovala jakou značku zvolit, protože na trhu je nepřeberné množství, ale nakonec jsme se rozhodli pro KOSTKA MUSHING MAX, tato koloběžka je vhodná pro mushing, jak už její název sám napovídá. A proto je i pro mushing plně vybavena - včetně vodítka a pružného adaptéru.
V příštím roce máme v plánu udělat vytrvalostní zkoušku - AD, kde budeme muset zdolat 20km. :)


australský ovčák



5.11.2016 - Obleček na zimu

Začal nám podzim se vším všudy a tak nám chladné počasí znepříjemňuje tréninky. Jelikož musím vždy na place prostřídat všechny mé ausíky a v době kdy cvičím s jedním, musí být dva odložení v odkládačkách, tak jsem se bála, že by při zvýšené fyzické záteži a následném odpočinku ve studených boxech, mohli nachladnout a tak jsem se rozhodla, že při odložení začneme používat oblečky od Back On Track.

Některé benefity BOT:
- zvyšuje prokrvení, čímž zvýší schopnost těla se samo zregenerovat a vyléčit
- snižuje dobu nutného zahřátí u tréninku
- urychlí zotavení z nemoci, úrazu, chronických potíží zad, nohou, kyčlí, krku atd
- pomůže předcházet potížím včetně problémům se svaly, klouby atd z intenzivního tréninku

Back on Track výrobky tedy výrazně zvýší přísun krve do pohmožděných oblastí a rychle je zahojí. Při spaní s BOT je prokázán hlubší a více regenerativní spánek. BOT sníží otok a bolest a tím také potřebu léků proti bolesti. Oblečky BackOnTrack jsou založeny na patentované technologii Weltex.


australský ovčák



29.10.2016 - MVP Double CACIB Praha

Musím se pochlubit s Codym a Aimee Aussieland.
Dnes se zúčastnili MVP Double CACIB v Praze.
Škoda, že jsem tam nemohla být s vámi. Konkurence byla veliká, ale Cody se nezalekl a vystavoval si Aimee sám. Jste moc šikovní, jsem na vás pyšná!!! :)

Je to také víc jak rok, co odjeli naši první odchovanci do svých domovů a tak jsme se rozhodli, že oceníme celoroční úsilí jejich páníčků. :)
Jenže vybrat toho nejlepšího opravdu nejde! Všichni byli opravdu snaživí a já jsem vděčná, že jsou právě ONI majitelé našich štěňátek. Máme však jen jednu poukázku na obojek dle vlastního výběru od BlackBerry, kterou chceme někomu z nich věnovat. Rozhodování bylo těžké...

Za největší ŠIKULKY jsme vybrali Codyho s Aimee. :)
Cody na svůj věk odvedl obrovský kus práce !!!


australský ovčák



24.10.2016 - Zoubky

Štěňátka se mají v nových domovech krásně a stále dostáváme info jak se jim daří.
Dnes k nám doletěla zprává, že začínají přezubovat a já mohu šťastně napsat, že jsou všichni plnochrupí s nůžkovým skusem. :)


australský ovčák



9.10.2016 - Večerní trénink

Aty má doslova svatou tpělivost a tak jsem si vymyslela další trénink. Tentokrát jsme zkoušeli "nesežrat pamlsek".
Atík hned napoprvé zvládl balancovat s pamlskem na nose, postupem času budeme zvyšovat level. :)


australský ovčák



1.10.2016 - Lněný olej

Máme odzkoušený nový produkt - lněný olej od Farm Fresh.
Něco málo o lněném oleji :)

Lisuje se za studena ze lněných semínek a je doslova nabitý omega-3 a omega-6 mastnými kyselinami. Právě ty si váš pejsek neumí sám v těle vyrobit. Je proto na vás, abyste mu jej mohli dodávat v potravě. Dostatečný přísun lněného oleje má vliv na silné vazy, kosti, svaly a imunitní systém. Pokud má váš pejsek vyrovnanou hladinu Omega-3 dochází méně ke zraněním a k lepší regeneraci po fyzické zátěži.

Lněný olej pro psy je novinkou na trhu a v České republice si jej chovatelé mohou pořídit od kvalitního výrobce Topstein. Farm Fresh Linseed oil je čistě přírodní produkt, který neobsahuje chemická barviva, konzervanty či zchutňovadla. V lahvičce oleje najdete jen a jen čistě přírodní produkt.

Lněný, za studena lisovaný, olej Topstein můžete dávat svému pejskovi z těchto důvodů:

- má blahodárné účinky na snížení kožních problémů,
- má blahodárné účinky na pružnou a vláčnou pokožku – pro zdravou a lesklou srst,
- napomáhá proti svědivé a podrážděné pokožce, kterou mnozí pejsci trpí,
- je vhodné jej podávat při vypadávání a matné srsti psa,
- napomáhá proti zacuchávání srsti, takže je ideální na použití zejména pro dlouhosrsté psy,
- účinně napomáhá optimálnímu trávení, je vhodný pro psy s citlivým zažíváním,
- pomáhá při řešení problémů u psů, které trápí průjmy nebo naopak zácpy,
- je vhodný k léčbě a prevenci srdečních chorob,
- má efektivní účinky při zánětlivých onemocněních,
- stimuluje imunitní systém psa.

Lněný olej obsahuje extrakt z rozmarýnu, který snižuje plynatost.

Model na fotce - Aty


australský ovčák



23.9.2016 - Úspěchy

Poslední dobou jsem neměla moc času, abych zde přispívala častěji, jak bylo zvykem.
Důvod byl ten, že jsme každý den trénovali na závody a zkoušky. Píle se vyplatila a tak hlásím naše úspěchy. :)

Dne 10.9.2016 se Mavis s Nikolkou zúčastnila akce nazvané "Zátorský psí šampión"
Byly přihlášené do tří kategorii - soutěž krásy, karneval a dogdancing/triky. Mavis byla pod Nikolčiným vedením naprosto skvělá a odnesly si pohár se třetím místem.
Jistě vám také neuniklo, že jsem právě na této akci dělala rozhodčího, tak aby nevznikly řeči, tak bych chtěla upozornit, že já se u Nikolky zdržela hlasovaní.
Akce byla velice pěkně organizovaná a celý den se nesl ve velmi přátelském a pohodovém duchu. Nešetřilo se na cenách a tak si každý zúčastněný odnesl domů minimálně jednu tašku plnou dobrot a hraček. Pro ty šťastnější i nádherný pohár nebo medaili. Nutno musím uznat, že páničci si dali opravdu záležet!
Na konci dne mě organizátorka akce Petra Kofroňová překvapila i balíčkem pro mě, kde jedním z dárků byl řetízek s přívěskem australského ovčáka. Moc děkuji! :) Fotky naleznete ZDE.


Dne 17.9.2016 jsem byla se všemi ausíky na 13. ročníku o pohár starosty Zlatých Hor.
Elinka s Maviskou spolu soutěžily v těžké konkurenci v kategorii ZZO. Holčičky byly opravdu úžasné a nemohla jsem jim nic vytknout, podle toho také bylo i bodování, kde všechna tři místa měla stejný počet bodů a tak o pořadí rozhodlo losování.
Elinka má tedy 2. místo a Maviska 3. místo ! ! ! :)
Atísek si změřil síly opět v kategorii ZZO 1, kde ho překvapila metrovka. Aty je zvyklý skákat dřevěnou metrovou překážku, ale na závodech byla žlutá látková od firmy Gappay, kterou v životě neviděl. I přes to jí krásně skočil vpřed, ale zpět si jí oběhl.
Aty vyhrál 3. místo ! ! ! Jsem na něj neuvěřitelně pyšná, protože v kategorii byli psi, kteří se připravují na IPO 1 a přes to jim Atík bodově konkuroval.


Od 15.10.2016 nás čeká zkouškový maraton a až do prosince máme v plánu každý víkend zkoušku a nebo závod. Vím, že toho bude hodně, ale věřím, že to zvládneme! :)
Celou sezonu zakončíme 11.12. 2016 dogdancingovými zkouškami v Brně.
A tak tu mám výzvu pro naše Ačkové odchovance, protože věkem už dosahují na to, že se mohou také zúčastnit zkoušek, tak ti kteří s námi do toho půjdou a přihlásí se na dogdancigové zkoušky do Brna, dostanou dáreček! :)
Samozřejmě se vším pomůžeme a poradíme.


australský ovčák



30.8.2016 - Zátorský psí šampion

Zátorský psí šampion se koná 10.9.2016 poblíž Krnova, jak již název akce napovídá, v Zátoru. Jedná se o neoficiální výstavu “voříškiádu a předváděčku psů s PP”. Psi budou rozděleni do tří kategorií na PP a voříšky (bez PP a “VETAJE”). Ale hlavně i na věkové kategorie – štěňátka, dospělé psy (ti se budou dělit i na velikostní kategorie nad/pod 43 cm) a psí seniory. Takže je to jedinečná příležitost zkusit si výstavy na nečisto v příjemném prostředí a samozřejmě i o ceny nebude nouze.
Rozhodně se nezůstane jenom u vystavování a můžete se zúčastnit i vedlejších soutěží třeba o nejlepší trik či si troufnout na překážkovou dráhu.
Na této akci jsem přijala pozvánku, abych dělala rozhodčího společně s Verčou Horákovou, která se také zabývá chovem australského ovčáka. Věřím, že si den užijeme a těším se na hojnou účast. :)
Propozice naleznete ZDE


australský ovčák



19.8.2016 - Průkazy původu

Už máme PP!!! :)
Sama se divím, že dorazili poměrně brzo, čekala jsem opět do půl roku... jenže to by nebylo ono, kdybych já neměla nějaký "problém".
Loni jsme bojovali s tím, když mi poslali certifikát s CHS, na kterém nebylo jméno a letos nám pro jistotu jméno štěňátka popletli, takže místo Bilba máme Bilna... Na přihlášce vrhu jméno bylo správně, jen při vystavení PP se stala chyba, vše se už řeší. Ostatním odešlu papíry po víkendu, Bilbo si bude muset ještě chvíli počkat.


australský ovčák



11.8.2016 - Fotky od Mariána

Ještě než zaplavím novinky fotkami štěňátek z nových domovů, tak ještě ukážu album s fotkami, které fotil nadaný fotograf Marián Medlen, majitel Brii v den, kdy si pro malou nezbednici přijel. :)


australský ovčák



5.8.2016 - Aimee a Aira

Sestřičky Aimee a Aira nebydlí daleko od sebe a tak se čas od času vídají. Doufám, že někdy naplánujeme sraz všech štěňátek z Ačka a spojíme to s krásnou procházkou. :)


australský ovčák



30.7.2016 - Mája a Bany

Jak už jsem tady psala, Barney odešel do nového domova k Monči, kde na něj čekala starší ségra Amaya. Monča nás velice potěšila, když Máju vzala sebou a my se mohli podívat, jak vyrostla.
Je už z ní velká ausí slečna, která je věrnou kopií maminky Elinky ne jen vzhledem, ale i povahou. S Banym si hned padli do oka a je z nich nerozlučná dvojka, jsem moc ráda, že to takto vyšlo a Mája má konečně správného parťáka na hrátky a Nikolčin největší oblíbenec má skvělý domov, kde mají všechna Mončina zvířatka ráj... :)

Mája řádila s Maviskou


Barneyho památeční fotka s Nikolkou


australský ovčák



24.7.2016 - Bowie

Poslední štěňátko odchází do nového domova až dnes. Elinka si ho pečlivě hlídá a nevzdálí se od něj ani na krok, tak jsme museli vyfotit na památku foto. :)
Ostatní štěňátka se již zabydlují v nových domovech a podle všeho se jim daří skvěle a majitelé jsou spokojení. :)


australský ovčák



22.7.2016 - Béčka odchází

A je to tady... Naše malá štěňátka se dnes rozprchnou do nových domovů. Jsem ráda, že jsme si dali takovou práci s vybíráním páníčků, které jsme mohli poznat osobně ještě před odběrem štěňátek.
Na poslední chvíli nám dorazily do výbavičky polostahovaci obojky se jménem štěňátka a názvem naší chs. Výbavička je již kompletní a snad se bude líbit. :)



australský ovčák



21.7.2016 - Vrh A slaví narozeniny

Dneska je to přesně rok, co se narodily naše malé kuličky z vrhu A... Chtěla bych všem popřát hodně štěstí, zdraví a poděkovat jejich majitelům za skvělou péči jakou jim dávají.. Všechno nejlepší !!!


australský ovčák



20.7.2016 - Poslední focení

Pozítří štěňátka budou odcházet do nových domovů a tak jsme jim s kamarádkou udělali poslední fotky na rozloučenou. Fialová štěňátkům moc sluší :)



    


    



australský ovčák



15.7.2016 - Kamarádčino focení

Opět se ke mě dnes stavila kamarádka s foťákem a nafotila nám další sérii úžasných fotek!
Myslím, že ještě jednou využiji jejich služeb než se štěňátka rozutečou do nových domovů :)



    


    



australský ovčák



11.7.2016 - Veterina

Očkování a čipování jsme zvládli bez zbytečného nářku a také oftalmologické vyšetření nám vyšlo na výbornou :)

Stavili se k nám na návštěvu s naší loňskou odchovankyní Aurorou. Maviska byla opět v sedmém nebi, že si mohla hrát s novou kamarádkou a štěňátka zase, že mají další oběti na mazlení :)


Sousedovic děti si také nenechali ujít mazlení se štěňátky


australský ovčák



5.7.2016 - Nové fotky

Dnes mi kamarádka fotila štěňátka a musím říct, že se fotky velice povedly! :)
Kromě fotek nám natočila i video, které najdete TADY.



    


    



australský ovčák



4.7.2016 - Návštěva

Včera jsme měli moc milou návštěvu a to Atreye, našeho loňského odchovance.
S Maviskou se na zahradě pořádně vyblbli a doufám, že se další střetnutí bude brzy opakovat. :)


Elinka má dozor nad štěňátky


australský ovčák



2.7.2016 - Předváděčka

Konečně jsem se dostala k tomu, abych se podívala na fotky z předváděčky našeho cvičáku (ZKO Krnov Hlubčická) pro klienty z Harmonie (domov pro osoby se zdravotním postižením).
Kromě Atíka s Maviskou, kteří předvedli agility, triky a hlavně canisterapii jsme vzali i Erin, která byla moc šikovná a zvládla prostředí s více lidmi perfektně!
Erin je československý vlčák. ČSV jsou "plašší" a takoví "sví", proto jsem moc ráda, že jsme to zvládli i když jsem Erin vedla já a ne její pán. :)


australský ovčák



1.7.2016 - Dámička

Mavis konečně umí povel "dámička". Je to pro nás velký úspěch, protože Mavisku nebaví dělat triky :D
Ale to není vše! Dnes je velký den! Jdeme s Mavis a s Atikem na předváděčku do Harmonie v Městě Albrechticích, kde ukažeme canisterapii, dogdancing a agility. Účast bude veliká, okolo 150 lidí a pro Mavisku to bude premiéra, tak nám držte pěsti. :)


australský ovčák



30.6.2016 - Štěňátka a freťátka

Štěňátka jsou objednaná 7.7. na očkování a čipování a hned na druhý den jedou do Vetparku do Ostravy na oftalmologické vyšetření.

Pár videi z venkovních hrátek našich štěňátek a freťátek jsem dávala na facebook, ale tady dám aspoň pár fotek. :)

Barney a Kalley



Bilbo a Keizo



Asistované kojení


australský ovčák



28.6.2016 - Teta Mavis

Videa a fotky nahráváme hlavně na Facebook, ale aby jste nebyli ochuzeni ani vy, věrní sledovatelé našich stránek, tak přidám fotečku tetičky Mavis s Briou


australský ovčák



22.6.2016 - Nové fotky Aussielanďáčku

Máme pro vás nové fotečky štěňátek, které už mají nahrané ve svých albech. :) Dnes byla štěňátka poprvé venku, samozřejmě v ohrádce, aby se nám nikde nezatoulala. :)
A taky je bonus pro Monču, která má od nás už z našeho loňského Ačkového odchovu fenečku a letos si pořídí polobrášku z Béčka.
Pořídila si dokonalé jin a jang - jejich bílé lysiny jsou přesně obráceně.

 Amaya (Maja) a Barney (Bany)


australský ovčák



21.6.2016 - Mobilovky

 Bella a Bilbo


 Po obědě šlofíček


australský ovčák



15.6.2016 - Příkrmy

Baštíme příkrmy, při dalším krmení uděláme fotky nebo video :)

Teď pro vás máme fotky našich ausích princezen:

 Bria (význam jména - ušlechtilá)


 Bailee (význam jména - sladká)


 Bella (význam jména - krásná)


australský ovčák



14.6.2016 - Maso

Dnes dorazilo maso pro štěňátka a freťátka.
Maso jsme se naučili objednávat z DO PSÍ MISKY, jelikož se objednávky dočkáme ještě tentýž den nebo maximálně den následující. Záleží to pochopitelně na tom, kdy danou objednávku učiníme. K tomu kroku jsme se uchýlili zejména z toho důvodu, že tím jednak získáváme nesmírně kvalitní maso a navíc nám ušetří mnoho práce. Ptáte se proč? No jelikož si můžeme již přímo objednat na velmi jemno namleté kuřecí či kachní maso pro ta nejmenší freťátka v době jejich odchovů, a nemusíme mít obavy, že by se nedej bože zadusila příliš velkými a na hrubo podomácku zpracovanými kusy masa. Přeci jen - musí se jim nechat, že v obchodě mají preciznější technologii na zpracování i těch nejtužších a nejtvrdších materiálů. Pro větší freťata pak následně objednáváme již rozemletá celá kuřata, kachny, příp. i lososy. Tím „rozemletá celá“ samozřejmě míním to co píši – tzn. nejen maso, ale i kosti a vnitřnosti, díky čemuž mám 100 % jistotu, že dostávají vše co potřebují pro správný vývin a růst.




 Krmení dravé zvěře


australský ovčák



13.6.2016 - 101 psích triků

Pro ty, kteří by se chtěli věnovat trikům, dogdancingu mám knížku - 101 psích triků. Myslím, že je tam spousta zajímavých věcí doprovázených obrázky. Snad pro někoho budou inspirací, nemusíte se však toho striktně držet, jednotlivé triky si můžete pojmenovat jinak a také to co je tam psáno nemusí platit zrovna na vašeho pejska, ale za pokus a zábavu s tím spojenou to rozhodně stojí. :) Ke stažení knihu ve scan podobě jsem nahrála TADY.


australský ovčák



12.6.2016 - Další fotečky

Kromě Barneyho mají všechna štěňátka otevřené oči. Už se začínáme čím dál více rozlézat po boxu a tak jsem je dneska vyfotila a také nahrála na video. Video však najdete pouze na FB ve skupině CHS Aussieland.


 Tulíme se :)

   





australský ovčák



11.6.2016 - Volná štěňátka

Dovolte mi, abych vám představila Barneyho. Nejednomu z Vás se dozajista nyní vybavil slavný seriálový Barney Stinson (!) A ano - opravdu je náš pejsek pojmenován po něm. Rozhodně mu nedělá ostudu, jelikož při nejmenším je stejně božský a okouzlující, se vždy dokonale padnoucím černým oblekem ;) a to že už je nyní neodolatelným lamačem dívčích srdcí snad nemusím ani zdlouhavě rozepisovat :) zkrátka on je LEGEN - počkej si - DÁRNÍ :D najdeme pro něho odpovídajícího dvounohého parťáka a nejlepšího kámoše?


 Barney - význam jména - statečný
Black tri pejsek


Při vyslovení jména Bradley se většině lidí (zejména dam ;) ) vybaví elegantní, šarmantní a pohledný klaďas s rošťackou povahou, který se vždy umí chovat. No a samozřejmě nesmíme opomenout jeho pohled, z něhož se nejedné zástupkyni něžného pohlaví podlomí kolena :D No a přesně takový je i náš nositel tohoto slavného "Cooperovského" jména - Bradley . Nutno podotknout, že už nyní se nad ním rozplývá nejedna dáma (ať už dvounohá nebo psí), a to ještě pěkně prosím neotevřel ani kukadla ;) Najde náš pan dokonalý stejně úžasného parťáka do nepohody ?


 Bradley - význam jména - spravedlivý
Black tri pejsek


australský ovčák



10.6.2016 - Máme dva týdny

Už máme 14 dní a začínáme otevírat oči!!!
Jako první otevřel oči Bilbo a hned po něm i Bowie, jsem zvědavá, kdo bude další. :)
Také je dnes čekalo první odčervení pastou Flubenol KH. Všichni to zvládli perfektně a bez nářků až na Bellinku, která se tomu bránila zuby nehty.
Uvolnila se nám rezervace na dva klučíky, zítra zveřejním více info o nich.


 Jak rosteme...


australský ovčák



8.6.2016 - Štěnda v boxu

Štěňátka rostou doslova před očima a tak se snažíme zachytit každou chvíli jejich života.



australský ovčák



7.6.2016 - Nové fotky

Dnes jsme štěňátkům ostříhali drápky, šlo to velmi rychle, když štěňátka spala. :)
Další série jednotlivých fotek je již nahrána TADY


australský ovčák



4.6.2016 - Krajská výstava psů Zlín

Dnes se zúčastnila krajské výstavy psů ve Zlíně naše odchovankyně Aurora Aussieland (Abbie), kde získala ocenění V 1 - vítěz třídy.
Moc moc gratulujeme, jsme na vás pyšní! :)


 



 



 


australský ovčák



3.6.2016 - Jednotlivé fotky

Opět vás zahltím várkou jednostlivých štěněčích foteček, myslím, že tato série je povedenější, než ta minulá. :)


    


    



australský ovčák



2.6.2016 - Fotky štěňátek z boxu

Opět jsem vzala foťák do ruky a nafotila jsem pár fotek z porodního boxu.
Na fotky se můžete podívat buď v odkazu TADY a nebo v minialbu níže.


 



Aby toho nebylo málo, tak ještě přidám pár fotek z mamčiného mobilu :)

 Bellinka



 Miláček Bowie



 Největší pohodár Barney


australský ovčák



31.5.2016 - Jména štěňátek a jejich fotky

Máme pro vás fotečky štěňátek, sice nejsou profi, ale věřím, že vám udělají radost. :)

Hromadné fotečky z boxu:


 



 



 



 




Jednotlivé fotečky štěňátek:


 Bria - význam jména - ušlechtilá
blue merle fenka



 Bailee - význam jména - sladká
blue merle fenka



 Bella - význam jména - krásná
blue merle fenka



 Bradley - význam jména - spravedlivý
Black tri pejsek



 Barney - význam jména - statečný
Black tri pejsek



 Bilbo - význam jména - dobrosrdečný
Blue merle pejsek



 Bowie - význam jména - maličký
Blue merle pejsek


australský ovčák



29.5.2016 - Štěňátka

Brzy vám představíme naše štěňátka v plné kráse i s jejich jmény, které jsme společnými silami vybrali, ale zatím mám pro vás aspoň pár mobilových foteček. :)


 



      



 


australský ovčák



27.5.2016 - Den D - narození "Béček"

Konečně dnes nastal den D a vykoukl na svět náš vrh B. Celkem se nám narodilo sedm štěňátek. Z toho čtyři klučíci a tři holčičky. Letos tak jako loni u nás vévodila merle barvička a to hned v poměru 5:2 - dva klučíci jsou black tricolor, ostatní blue merle. :)

Myslím, že to většině zájemců Elinka s barvičkami velice ulehčila :D
Ale nastává problém, loni jsme štěňátkům dávali krátké jména s významem, u merlatých jsme si dali záležet aby ve jméně bylo R a u black tri zase I/Y...
Nevím, jestli se mi podaří toto dodržet i u Béček, protože tak nějak jsem doufala, že se nám narodí aspoň jedna černá holčička, abych jí mohla dát jméno Bambi. :D
Jelikož vidím, jak jste tady všichni aktivní, tak bych vás chtěla poprosit o pomoc s výběrem.
U holčiček tady napíšu 6 jmen, z toho tři jména musíte přehlasovat, které holčičkám dáme.
U merlatých klučíků napíšu 4 jména, opět vyhrají dvě jména, které budou mít nejvíce hlasů.
A u černoušků bude také na výběr ze 4 jmen.

Hlasování proběhne na naší FB skupině: CHS Aussieland


 



  První společná fotka štěňátek



  Poslední narozené štěňátko - chlapeček v barvě blue merle s pálením :)


australský ovčák



26.5.2016 - Ovečka

Série fotek Elinky s ovečkou se vám moc líbila a tak jsem zapátrala v mém počitači a našla fotku našeho loňského štěňátka Arlete také s malou ovečkou. :)


 


australský ovčák



24.5.2016 - Porodní box

Vzhledem ke skutečnosti, že se porod naší Elinky nezadržitelně blíží, tak jsme již připravili porodní box.
To jak se jí v něm líbí, můžete posoudit níže. :)


 



 


australský ovčák



23.5.2016 - Barvičky

Dnes jsem si volala s CHS, kde také kryli tatínkem našich Béček. Bavili jsme se, jak se naším těhotným holčičkám daří a také došlo na téma zájemci o naše štěňátka, kde jsme došli k závěru, že v průměru 30ti zájemců se stěží najde jeden, který by chtěl jinou barvu než blue merle (a nejlépe s modrýma očima).
Proto tady mám takové zamyšlení:

DOBRÝ PES NEMŮŽE MÍT ŠPATNOU BARVU!

Štěňátka ještě nejsou na světě, přesto ale už teď začíná být jasné, že všechna nepřijdou na svět se stejnou kartou. Zatímco o některá se dost možná strhne bitva, jiná jako by byla předem odsunuta na druhou kolej, mezi otloukánky, kteří „na někoho zbydou“. Jaké že je to tajemné kouzlo, které odděluje žádoucí od nežádoucích, vítěze od outsiderů? Barva! I když ausíčci se mohou chlubit širokou škálou pestrých barev, momentálně je evidentně v kurzu modrá. Soudím tak podle toho, že prakticky veškeří zájemci o štěňátka mají stejné přání: „jedině blue merle fenečku“.

Všechny ostatní barvy od krásné černé trikolor, tolik oblíbené třeba u bernských salašnických psů, přes zvláštní „skořici“ s cukrem nebo bez – tedy red merle nebo red, červenou, až po méně obvyklé dvou či dokonce jednobarevné jedince, jako kdyby neexistovaly. Jistě, každý má právo na svůj subjektivní názor, „někomu se líbí vdolky a někomu zase holky“, nicméně chovatele, který se stejnou láskou odchovává a se stejným zalíbením hledí na všechny své odchovy i na jejich krásnou trikolorní maminku, to trošičku zamrzí.

Opravdu je barva tím hlavním a nejdůležitějším při výběru psa? A opravdu mají najednou všichni lidé úplně stejný vkus, nebo zde spíš hraje roli evidentně všemocná paní Móda? Na mysli člověku vytanou známá slova rytmistra von Stephanitz, tvůrce moderního německého ovčáka: „Dobrý pes nemůže mít špatnou barvu“. A ten to přece musel vědět, vždyť výsledek jeho chovatelského snažení se stal nejúspěšnějším psím plemenem na světě!


 


australský ovčák



22.5.2016 - Velký den v Aussielandu

Přinášíme Vám očekávanou reportáž z 3. ročníku obranářského závodu ve Vítkově :) Jak jsem už zde psala dříve, tak týden před touto akcí jsme u nás na CHS nevěděli kam dříve skočit. Jednak kvůli freťátkům, a také samozřejmě kvůli blížícímu se porodu naší Elinky. Díky tomu všemu se musím přiznat, že jsme tomu tréninku takříkajíc mnoho nedali. Možná ani proto jsme neočekávali nějaké závratné výkony, ale jeli jsme si to hlavně vyzkoušet a zúčastnit se – a to je přeci nejdůležitější, nebo ne ?

Samotný den začal po cestě na místo konání uzávěrkou a následnou objížďkou, díky čemuž jsme na soutěž dorazili jak jinak pozdě, a já si v duchu říkala „Proč já raději nezůstala v posteli“. Nicméně netrvalo dlouho a celá naprosto výborným způsobem ze strany pořadatelů zvládnutá akce nabrala zcela jiný vývoj. Po vylosování pořadových čísel a nástupu, začal totiž pro naší CHS den s velkým „D“…., ale vezmeme to pěkně popořadě :)

Příběh první: Atísek – parťák do nepohody

Na poslední chvíli – ještě před konáním závodů – jsem se rozhodla, že Atíska přehlásím do vyšší kategorie. Sice podobnou sestavu ještě nikdy necvičil, a vzhledem k již výše zmíněným skutečnostem na nějaký nácvik nebyl čas ani doma, ale stále jsem si říkala, že si vše vyzkoušíme na místě ráno před zahájením akce. Leč bohužel podle pořekadla „člověk míní, pán bůh mění“ jsme ráno po cestě v Opavě narazili na objížďku a přišli tak o nesmírně cenný čas, v důsledku čehož šel Aty přímo rovnýma nohama „do neznámého“.
Už před tím jsem věděla, že Atísek je neskutečný bojovník a jen tak se něčeho nezalekne, ale to co tam dokázal mě opravdu „dostalo“. První zádrhel pro některé soutěžící nastal již v okamžiku, kdy se na trase místo „nízké kladiny“ objevilo probíhání „tunelem“, což ovšem pro našeho Atyho díky jeho bohatým zkušenostem z agility nebyl problém. Jednou z překážek ovšem byl tzv. „skok šplhem“, který v důsledku nastaveného úhlu dosahoval takřka odhadem dvou metrů. To samo o sobě v kombinaci s krátkou délkou rozběhu, což se musím přiznat, že tak trochu byla i moje chyba, pro nás vypadalo jako něco naprosto nepřekonatelného. V jeden okamžik, když se snažil přehoupnout na druhou stranu, to vypadalo, že už už to nezvládne a spadne nazpět dolů. V ten okamžik by se opravdu ve mně krve nedořezalo. Ale Aty díky své šikovnosti a vysportovanosti vše zvládl na výbornou, a mohl se tak radovat z krásného umístění v podobě 3. místa v kategorii ZZO1 (poslušnost podle ZVV1).

Příběh druhý: Mavis – pes pro publikum

Jestli si myslíte, že výprava Atýska na závody byla „zajímavá“, tak nevím, co si budete říkat u Mavisky. Ani u ní jsme neměli dostatek času na trénování – jednak kvůli zmiňovanému shonu, ale také proto, že u Mavisky převládá tzv. „účelové chování“ („něco za něco“), což znamená, že bezduché opakování cviku po ní budete požadovat marně. Pravda, že např. takové “dlouhodobé odložení“ jsme netrénovali i z toho důvodu, že jsem věděla, že kam jí položím tam ji najdu :) Jako by toho nebylo málo, tak Maviska ještě doma ztratila svou oblíbenou gumovou činku a my tak měly obavy, že nebude chtít aportovat. Ale jak se říká „zkusit se má vše“ a „každá zkušenost se cenní“, a tak jsme vyrazili. Maviska šla na řadu sice jako poslední, avšak nějakou nervozitou se skutečně nenechala vyvést ze svého klidu :) Když na ní pak ale přišla řada, tak se potvrdila slova mého tatínka, který s oblibou říká, že Maviska je tzv. „pes pro publikum“. Jakmile totiž začala soutěžit „na ostro“ před lidmi, tak byla jako vyměněná (u dlouhodobého odkládání jí nevyrušilo ani to, že za ní hráli tenis :) ) a podávala naprosto brilantní výkony, za které si odnesla 1. místo v kategorii ZZO.


Asi nemusím říkat, že oba dva nám všem v Aussieladndu udělali neuvěřitelnou radost.


 


australský ovčák



20.5.2016 - Náš dlouho očekávaný vrh K

Maminkou našich freťátek je Barrameda Hierro BF a tatínkem je náš odchovanec Cherubín TF. V rychlosti jsem koukla na pohlaví a vypadá to na tři kluky a dvě holky, Zdá se mi, že tam máme i angorky (s rovnějšími nosíky po dědečkovi). To vše vám potvrdím později, protože Barunku nechci rušit při vzorné péči o miminka.


 


australský ovčák



18.5.2016 - Výsledky z Genomia

!!! MÁME KOMPLETNÍ ZDRAVOTNÍ VYŠETŘENÍ !!!

Limited Edition Carcassonne Tolugo - "Mavis"

chovná fena

DKK: A/A
DLK: 0/0
PL: 0
SA: 0
OCD: nepostižen
DOV: (8/2014, 3/2016) CLEAR
CEA/CH: +/+ CLEAR
PRA-prcd: +/+ CLEAR
HSF4: +/+ CLEAR
MDR1: +/+ CLEAR
DM: +/+ CLEAR
CMR1: +/+ CLEAR
DNA profil: 16-10932 Genomia

Na závěr dodáme třešinku na dortu v podobě naší mediální hvězdy Mavisky, která se pro pózování - nejen na výstavách - přímo zrodila :) aneb jak se říká - skutečný talent nezůstane bez povšimnutí, důkazem toho je titulní tvář pro granule Platinum Natural s.r.o.


 


australský ovčák



15.5.2016 - Události
Ze všeho nejdříve se musím všem našim pravidelným čtenářům omluvit, jelikož ačkoli podávám průběžné informace o dění u nás na náš facebookový profil, tak na aktualizaci webových stránek nám už příliš času nezbývá.

Tak to pojďme napravit :)

Začnu tím nejočekávanějším – a tím je porod naší émerikánské krásky Voodoo, který se jak je asi patrno – nakonec nekonal. Voodynka měla falešnou březost – musí se jí ovšem nechat, že po vzoru holywoodských star je vynikající hérečkou. Do poslední chvíle nás úžasným způsobem napínala a udržovala v přesvědčení vysokého stupně březosti, který dokládala „vyvaleným pupkem“, strhaným výrazem, že se s tím outěžkem už nehodlá tahat a přísahám, že kdyby mohla, tak si snad bude stěžovat na nateklé nohy a utlačovaný močový měchýř :) No, nicméně jsem odhodlaná jí při nejbližší říji opětovně nakrýt a uvidíme, zda si to nerozmyslí… Upozorňuji, že toto může být bráno i jako oficiální stanovisko pro případné možné závěry a teorie o tom, že my naší američanku z různých důvodů nekryjeme… :)

Ale abychom nerozebírali pouze Voodynku a případní zájemci nebyli smutní, tak vězte, že u Chione a Barramedky jsou krásně cítit miminka, takže i u nás budou pískat pelíšky :) Holčičky se na tuto událost připravují vskutku zodpovědně, a kromě důkladného odpočinku shodily obě už i zimní kožíšek. V přechodu na „krátký sestřih“ je následovala i naše malá Mája, která si taktéž prochází březostí – byť ovšem tou falešnou. Na to jak našim nastávajícím maminkám sluší v letním sestřihu se můžete podívat níže na fotografii – no řekněte sami - nejsou to „kočky“? :)

 

Už se nemohu freťátek dočkat - holčičky jsou samozřejmě oddělené, aby se mohly připravit na nadcházející porod... a při té příležitosti je před tím nafotím a vše důkladně zdokumentuji :)

Jako závdavek ještě před tím se ovšem můžete podívat na jiný můj „dokumentární“ počin, prostřednictvím kterého můžete navštívit naší CHS, seznámit se se všemi jeho obyvateli a podívat se jak to u nás vypadá každý den :)

 



  A teď hurá na novinky u našich vysmátých australských klokáňaků :)


Sliby se mají držet a to nejen o Vánocích – zpívá se v jedné známé písni, takže v první řadě musím odtajnit slibované informace ohledně krytí naší Elinky a seznámit Vás s jejím záhadným ženichem :) Tak tady to máte vše dopodrobna:

Tatínkem je nádherný a výstavně úspěšný Askaneli Cofi Capito (Cofee Amazonka x Prosto Chudo Koral Fallcat), podomácku volán jako "Asko", který se v současné době může pyšnit označením - šampion slovenska a čekatel šampiona dvou zemí. Ve sportovní kynologii vyniká v poslušnosti, rád aportuje, má splněnou vytrvalostní zkoušku a ze všeho nejvíce se věnuje obedience. Disponuje zcela nekonfliktní, snášenlivou a přátelskou povahou, což se potvrdilo i při oficiálním seznámení s naší okouzlující Elinkou - tedy vlastně pardon – s naší Almou z Ranče pod Jeřábem (Carmen Mladá Živa x Axel Moon Carcassonne Tolugo). Ta svůj úžasný temperament uplatňuje především ve sportovní kynologii, agility a dogdancingu, ale zároveň ho dokáže obdivuhodným způsobem krotit při canisterapii (FB: Canisterapie Krnov), což krom jiného samo o sobě dokazuje její neuvěřitelnou snášenlivost a lásku k lidem :) Díky tomu je již nyní patrné, že štěňátka z tohoto spojení budou vhodná jak pro chov, výstavy, sport, k ovcím, koním tak ale i pro další aktivity - zahrnující díky Elince i nejlepší předpoklady pro canisterapii.


 


Štěňátka se narodí na přelomu května / června, a jejich rodiče se mohou krom již zmíněných věcí pochlubit i excelentním zdravím, včetně nadstandardních genetických DNA testů s výslednými hodnotami "CLEAR" (tzn. jedinec není danou vadou ani postižen, a není ani jejím přenašečem). Od nás budou odcházet očkovaná, 4x odčervená, čipována s pet pasem a vyšetřením očí na dědičné oční vady. Budou zvyklá na lidi (včetně dětí), na jízdu autem, pobyt v přepravce pro psy, vysavač a mnoho dalších rušivých vlivů. Do nového domova si odnesou výbavičku (pamlsky, hračku, obojek a malé potěšení pro páničky), kupní smlouvu a doživotní chovatelský servis, který je u nás samozřejmostí :) Ráda bych i zde zdůraznila, hledáme pouze zodpovědné majitele se zájmem o kvalitní jedince tohoto plemene, pro něž nebude trvalý kontakt s naší CHS žádným problémem, ba naopak žádoucí podmínkou i z jejich strany.

No, a abyste měli kompletní informace a přehled o tom, jak to nejen všechno začalo a na co že se můžete těšit, ale i o tom co se děje právě teď, tak jsem pro Vás připravila takového řekněme malého“foto průvodce Elinčiným těhulkováním“


  Elinka - 29 dní březí


  Elinka - 31 dní


  Elinka a její oblíbený polštářek. Loni byla opička, letos vede ovečka.
Eli - 36 dní


  Bez ovečky ani ránu.
Elinka - 40 dní


  Kde si lehne jeden, tam musí všichni.
Eli - 44 dní


 Vtěrka Mavis! Asi 10 minut hypnotizovala ovečku, když usoudila, že jí neukradne, tak si na ní lehla taky. Elinka se nenechala v odpočinku rušit.
Eli - 46 dní





australský ovčák



25.4.2016 - Elinka je březí!!!
S radostí oznamujeme, že nám byla dnes potvrzena březost!!!
Štěňátka očekáváme na přelomu května / června.
Více informací brzy naleznete na našich stránkách :)

 


australský ovčák



24.4.2016 - Co se u nás událo
Den otevřených dveří máme za sebou.
Sešli jsme se tu v hojném počtu, který dalece převyšoval naše původní očekávání. No, ale jelikož se řídíme podle hesla „Připravenému štěstí přeje“, tak jsme se ani vysokým počtem zájemců nenechali vyvést z míry a pojali jsme to originálně po svém – využili jsme hezkého počasí, které nám naštěstí přálo, a uspořádali jsme na zahradě pro všechny příjemné posezení. Jsem opravdu ráda, že jsem měla příležitost poznat spoustu nových fretčích nadšenců a milých lidiček, kteří mají chuť se něco nového dozvídat. No a vy co jste to k nám nestihli – nesmutněte. Určitě to nebyl poslední den otevřených dveří u nás na Teliholdu ;) a pro všechny zvědavce, kteří by chtěli vědět, jak že to u nás vlastně vypadalo, tak exkluzivně pro ně máme připravenou krátkou videoreportáž, kterou zveřejním na stránkách s největší pravděpodobností již zítra :)

Ale to není vše, co se u nás událo. Začneme pěkně popořadě:
V sobotu 9. 4. 2016 se naše Maviska zúčastnila zúčastnila Národní výstavy v Ostravě.
Vzhledem ke skutečnosti, že ausíci se vystavovali ve venkovním ktruhu a celý den jako naschvál nám propršelo, tak jsme se snažili naší načančanou modelku udržet v suchu, mnohdy navzdory její nelibosti. (viz foto). I přes nějaký ten splihlý chlup si Maviska z této výstavy odnesla titul res. CAC!!! . V konkurenci 11 feneček v mezitřídě.
A co více – všechna tři první místa ve třídě dorostu si odnesla naše štěňátka: 1. místo Amaya Aussieland 2. místo Aurora Aussieland 3. místo Aria Aussieland. Asi nemusím zdlouhavě dodávat, že být svědkem takového úžasného úspěchu svých vlastních odchovanců je pro každého chovatele tou největší odměnou a radostí :)

 


Následující sobota , tj. 16. 4. 2016, se zapíše do historie naší chovatelské stanice Aussieland velkými písmeny. A že se ptáte „Proč?“
No jelikož jsme se účastnili Krajské výstavy v Dětřichově, kde se naše Maviska stala chovnou fenečkou !!! A co více, Mavis získala v mezitřídě v konkurenci devíti nádherných fen V1, titul Vítěz třídy !!!
Vše jsme podtrhli tím, že jsme na této výstavě využili příležitosti nechat Mavisce odebrat vzorky pro účely genetických testů, díky čemuž budeme mít zkompletována veškerá potřebná vyšetření.
Sobota byla zkrátka báječně stráveným dnem, během něhož jsem získala mnoho cenných zkušeností v chovatelské skupince (2. místo), za což bych zde ráda velice poděkovala Lucce Gogolové, které rovněž patří můj velký dík za možnost předvést úžasnou Ginny (V2, třída otevřená, 20 fen).
A zde jedna fotka s paní rozhodčí Iveta Vojteková (SK).


 


Nyní nás čeká až do června výstavní přestávka, během které ovšem v žádném případě nebudeme zahálet, jelikož nás čeká náročná příprava na závody a zkoušky. Mavisku jich totiž v létě čeká hned několik, a to sice z canisterapie, agility a obedience.

Po dlouhé době jsme tu zpět i s naší filmařskou tvorbou – v hlavní roli naše hnědá australská modelka Mavis :)
Sice Vám na tomto videu neukážeme nespočet triků světové úrovně, ale musím se přiznat, že mě osobně udělal výkon hlavní čtyřnohé protagonistky neskutečnou radost.
Pracovně jsem si jej nazvala „Den, kdy Mavis pochopila, k čemu že to má ty zadní nohy“ Že je to hooodně zvláštní název? Vyšetřete si necelou minutku na shlédnutí videa a stanete se svědky přelomu v trénování obratů, u nichž Maviska začala KONEČNĚ zvedat své pozadí.


 



A aby tady nebylo psáno stále jen o Mavisce, a byly již zmíněny i samotné závody a zkoušky, tak se musím zmínit, že se s naším Atískem pilně připravujeme na Australské mistrovství a zkoušky z agility a sportovní kynologie.
Závodit nebudeme pouze u nás „na domácí půdě“, ale máme v plánu vyjet i za hranice.

No, a co se týká Elinky, tak její březost - pevně věřím a doufám - březost si potvrdíme zítra, avšak tak či tak nás v srpnu budou čekat zkoušky z dogdancingu.


australský ovčák



1.4.2016 - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
POZOR POZOR !!!

Nejen jaro klepe na dveře, ale i narození našich freťátek :) A tak jsme se rozhodli v naší chovatelské stanici vyslyšet klepání a uspořádat 23. dubna 2016 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA TELIHOLD FERRET !!!
V rámci něho uspořádáme od 10:00 pro zájemce školení na téma „Jak se správně jednoduše a bez stresu nechat ochočit fretkou“ :) kde vám zodpovíme, ukážeme a pomůžeme jak se vypořádat např. s čištěním oušek, stříháním drápků, zvládáním puberty, řešením říje a dalšími věcmi, které ke společnému životu s fretčím parťákem neodmyslitelně patří :)

Případné zájemce prosíme o rezervaci místa telefonicky na čísle 737 744 702, příp. můžete psát na email: telihold.ferret@gmail.com či na do soukromých zpráv na FB.


 


australský ovčák



29.3.2016 - Elinka je nakrytá
Dnes jsme byli na krytí naší australské slečny Elinky :) Jejího ženicha jsme vybírali opravdu dlouho, nemluvě o vzdálenosti, kterou jsme za ním museli urazit (celkem téměř 800 km). Ale musím s radostí konstatovat, že se to vše vyplatilo. Nejen že má neskutečně úžasně milou a přátelskou povahu, ale rovněž se pyšní nadstandardními genetickými testy, kdy veškeré výsledky zní "CLEAR" (tzn. že není postižený a ani přenašeč) jinými slovy je absolutně zdravý :) Jedná se vskutku o nádherného psa, který díky výbornému hodnocení na všech doposud absolvovaných výstavách je čekatelem českého, polského i slovenského šampiona (!) A k tomu ke všemu chodí pravidelně se svou paničkou na cvičák, kde se věnuje zejména výcviku poslušnosti. No co více si přát... "Jen" aby se krytí vydařilo ;)

 


australský ovčák



15.3.2016 - Mavis dělá pokroky
HURÁÁÁ!!!
Maviska konečně umí povel "ukloň se" :)

 

 


australský ovčák



5.3.2016 - CHS Telihold Ferret
POZOR ! S RADOSTÍ VŠEM OZNAMUJEME - JSME ZPÁTKY

No, ale jelikož se toho u nás a v naší stále se rozrůstající fretčí smečce za těch několik posledních měsíců událo opravdu hodně, tak celková aktualizace stránek nám chviličku potrvá.
Proto prosíme o strpení u některých kapitol, které čekají rozsáhlejší úpravy. Na nový „kožich“ (když už jsme u těch freteček, tak budeme tematičtí :) ) se můžete těšit např. v sekci „Novinky“, „Články o fretkách“, nebo „Naše odchovy“. To že prozatím nejsou zpřístupněny, neznamená, že bychom se za ně styděli, ale připravujeme pro Vás jejich zajímavější a propracovanější podobu. Máte se na co těšit :)
Do té doby budeme rádi, když nám své názory a vzkazy napíšete do „Knihy návštěv“. Budeme rádi za jakékoli nápady a připomínky, a nebojíme se ani těch negativních ohlasů.

Rovněž MOHU S NEUVĚŘITELNOU RADOSTÍ VŠEM OZNÁMIT, ŽE DOBŘÍ LIDÉ JEŠTĚ NEVYMŘELI A ZÁZRAKY SE STÁLE DĚJÍ, jelikož pomoc při řešení situace okolo PP pro naše freťátka z roku 2015 nám nabídla Ing. MONIKA ČECHOVÁ z CZECH FERRET ASSOCIATION, kde jsme s naším chovem fretek před lety začínali, a která nám nabídla, že nám zaštítí i naše (prozatím) poslední vrhy. Díky ní MOHU VŠEM OZNÁMIT, ŽE NAŠE „CHáčátka“, „Ička“ a „Jéčka“ MAJÍ VYSTAVENÉ RODOKMENY !!!, a co více – BUDOU ZAPSÁNA V PLEMENNÉ KNIZE TOHOTO SKVĚLÉHO KLUBU :) Lépe jsme s našimi freťátky skončit nemohli :) DĚKUJEME Mončo

www.telihold-ferret.com

 


australský ovčák



12.2.2016 - Fotečka
Každý správný australák má mít fotku s koněm! ;)
Naše malá, teď už velká Maviska

 


australský ovčák



7.2.2016 - DUO CACIB Brno 6.2.1016
Jedna fotečka ze sobotní výstavy
Maviska byla opravdu šikovná a tak jsme odešly s hezkým posudkem a výsledkem VD.
Děkujeme Kubovi za fotku. :)

 


australský ovčák



5.2.2016 - Termo hrnek
Když Aussieland, tak všude!
Dodatečně děkuji Štěpánce za úžasný termo hrnek.
Na zítřejší výstavu - DUO CACIB již máme vše nachystané, už jen tu kávičku :)

 


australský ovčák



4.2.2016 - Maviska
Dosud neobjevená fotka Mavisky :)

 


australský ovčák



11.1.2016 - Nabídka krytí
Nabízíme ke krytí chovného psa - ARTIE BLACK BEAUTY BERLINETTA.

Artie je pes krásné stavby těla, skvělého rodokmenu (otec import Texas) a výborného zdraví.

Artie má velmi klidnou a vyrovnanou povahu.
Právě vlastnost naprostého souznění s kýmkoliv ho předurčila ke canisterapii.
V současné době dělá polohování u „ležáků“ (ležících klientů), kde vydrží relaxovat hodiny a svou přítomností dokáže rozzářit tváře klientům, kteří většinou na nic nereagují.
Osvědčil se také jako asistenční pes, je velmi chytrý a vnímavý se sociálním cítěním.
Fotky Artieho při plném pracovním nasazení najdete na FB: Canisterapie Krnov.

Kromě canisterapie se věnujeme i dogdancingu. Třebaže na soutěže nechodíme, dělá nám tato aktivita velkou radost a zpestřuje životy nejen nám, ale i klientům, protože mnohdy se nějaký trik zužitkuje do terapie.

Nezahálíme ani ve sportovní kynologii, kde nás ze všeho nejvíc baví obrany. Artie má výborné plné zákusy, figuranti o něm říkají, že kouše jako krokodýl, ale bez špetky zloby.

Artie ať dělá cokoliv, tak jde do toho s plným nasazením a to se dá říct i v agility, kde opravdu září.

Pokud se Vám podařila přečíst charakteristika našeho Artíka až do konce, museli jste dojít k názoru, že je to PAN DOKONALÝ, jestli se chcete přesvědčit o jeho vlastnostech na vlastní oči, jste u nás vítání. :)

 


australský ovčák



- Archív novinek -

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 | 2017 | 2016 | 2015

 

© 2015 AUSSIELAND  |  CREATED BY NIARRA PRO